Tomatsuppe

333680_361878173836005_1954907829_o
I dag ble det hjemmelaget tomatsuppe med fullkornsmakaroni til middag. Enkelt, sunt og veldig godt! Denne oppskriften gir 3 porsjoner.

 • Finn frem:
 • 1 stk løk
 • 2 fedd hvitløk
 • 1/2 stk rød chili
 • 4 ss olivenolje
 • 2 ss sukker
 • 1 ts salt
 • 1 boks hermetiske tomater
 • 1 liten boks tomatpuré
 • 4 dl lettmelk
 • 1 dl matfløte
 • 1 ts tørket basilikum
 • Fullkornsmakaroni
 • kokt egg

Fremgangsmåte:
Sett på vann til makaroni og kok etter anvisning. Kok egg til ønsket konsistens. Kutt løk, hvitløk og chili i små terninger og stek til de får gyllen farge i en kaserolle. Dryss på sukker og salt. Ha i tomatpuré og stek noen sekunder, Ha deretter i tomatboksen og kok noen minutter. Ha i melken og matfløten og kok opp. Kjør på blender eller bruk stavmikser til suppen får en fin jevn konsistens. Kok litt videre mens du smaker til med basilikum, pepper og ev litt mer salt. Synes du den er litt for tykk- så ha i litt ekstra vann.

Kjekt å vite:
Hermetiske tomater og tomatpuré er like bra å bruke som friske tomater. Og fullkornsmakaroni inneholder mer fiber og vitaminer enn vanlig makaroni. Dessuten er fullkorn bra for fordøyelsen- så start å spise fullkornsprodukter!

Tips:
Har du avokado liggende i kjøleskapet så kutt den opp i terninger og ha det i suppen!

Velbekomme!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.