Massaman curry med kylling

467815_364089600281529_970257145_o
Massaman curry oppdaget jeg og min samboer da vi var i Thailand i fjor. Her er en liten «Inger Lise vri» på orginal curryen. Vi hadde gjester i går så denne oppskriften gir ca 4-5 porsjoner.

Finn frem:
4 kyllingfileter
1,5 løk
2 bokser kokosmelk fettredusert, Blue Dragon
1 boks massaman currypaste á 114 g (fås kjøpt på thailansk grønnsaksbutikk)
3 fedd hvitløk
1/2 squash
1/2 fersk ananas
3 stk vårløk
4 ss peanøtter med skall (eller uten hvis du ikke får tak i)
3 ss hakket fersk koriander
fullkornsris/villris
Salt og pepper

Fremgangsmåte:
Kutt kyllingbryst i strimler. Sett til sides. Hold alt separert når du kutter nå. Løk, squash og ananas kuttes i terninger. Hvitløk og koriander finhakkes. Vårløk deles i to på langs og skråkuttes. Stek kyllingstrimlene i flere omganger i en panne eller wok. Vask woken eller stekepannen og ha i ca 1 dl kokosmelk. La dette fosskoke ned til det nesten ikke er mer igjen i pannen. Ha i currypasten (hele boksen). Stek noen sekunder slik at curry pasten får skikkelig varme, men pass på så det ikke brenner seg! Når dette er gjort har du i resten av kokosmelken, løken, hvitløk, peanøtter og kyllingen. Kok noen minutter (ca 10 min). Når retten begynner å bli ferdig har du i resten av ingrediensene. Ps: Spar litt koriander til å drysse over retten helt til slutt. Smak til med salt og pepper. Serveres med ris og en grønn salat til.

Kjekt å vite:
Bruker du mye kokosmelk til vanlig kan det være lurt å bytte ut vanlig kokosmelk med fettredusert koksmelk. Det utgjør nesten 80 kcal i forskjell.

Tips:
Orginal Massaman curry består kun av løk, hvitløk og poteter som grønnsaker og peanøtter + valgfritt kjøtt. Prøv den også!

Velbekomme!

2 kommentarer til “Massaman curry med kylling

 1. Hilde

  Denne var veldig frisk og god!! Så lurt å redusere kokosmelken først. Jeg brukte fullfet kokosmelk og en annen type currypaste, men ble knallgodt! 🙂 Takk!!

  Svar
  1. Inger Lise

   Hei Hilde.
   Dette er absolutt en av mine favoritter. Du må prøve med massaancurrypasten også. Det er nemlig blandingen mellom sødmen og styrken som er så absolutt god i denne retten. 🙂

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.