Tex Mex Wrap

476118_370475839642905_1294559409_o
Jeg kjenner ikke noen som ikke liker Tex Mex. Gjør du? Det er jo så godt! Her kommer en burritios variant. Min samboers favoritt! Det er han som har stått for produksjonen av disse herlighetene. Her til 4 personer.

Finn frem:

 • 1 pk karbonadedeig (300 g)
 • 6 stk fullkornswrap (eventuelt 4)
 • 1 boks brune bønner
 • 2 fedd hvitløk
 • 1/2 rød paprika
 • 1/2 squash
 • 1 løk
 • 1 rød chili
 • 2 ss stekeolje
 • 1 ts spisskumin/kumin krydder
 • 1 ts paprikapulver
 • ca 2-3 dl reven ost
 • 1 boks kesam
 • grønn salat
 • 1 gl tacosaus eller hjemmelaget salsa
 • Guacamole

Fremgangsmåte:
Kutt løk og paprika i tynne strimler. Kutt squask i to på langs og kutt skrått i passe tynne skiver. Hell av vesken fra bønnene og skyll dem i vann. Varm opp en stekepanne med oljen. Stek karbonadedeigen godt! Ha hvitløk og chili, samt krydderiene (kumin, paprika, pepper, salt). Ha i løk, paprika og squasj og tilslutt bønnene. Smak til!

Legg så alle wrapsene ut på kjøkkenbenken. Fordel kjøttfyllet på midten av wrapsene. Jeg valgte å lage 6 stk litt tynne wraps, men du kan gjerne fylle kun 4 stk og ha dem litt tykkere. Opp til deg! Fordel så reven ost (spar litt til å ha over tilslutt) og litt salsa i hver wrap. Rull nå sammen og strø litt ost over tilslutt. Stek dem i forvarmet ovn på 200 grader i 15-20 min. Server grønn salat, kesam, salsa og guacamole ved siden av.

Kjekt å vite:
Karbonadedeig inneholder mer protein, mindre fett og mindre kcal enn vanlig kjøttdeig. Så hvis du er en hyppig bruker av kjøttdeig bør du gjerne vurdere å bytte om til karbonadedeig istedenfor. Helsedirektoratet anbefaler imidlertid å spise mindre av disse bearbeidede produktene, men hvis en først skal spise det så er karbonadedeig et bedre alternativ.

Tips:
Byt til fullkornswrap istedenfor vanlig hvis du er vandt til det, da får du nemlig i deg mer kostfiber som er bra for magen.

Dryss noe grønt over retten- det frisker opp! Her har jeg benyttet fersk koriander, men du kan også bruke for eksempel fersk spinat, andre salat typer, persille eller noe annet godt som du liker 🙂

Velbekomme!

2 kommentarer til “Tex Mex Wrap

 1. Hege

  Ser kjempegodt ut ! og ja tror alle liker tex-mex mat 🙂
  ellers er det kjempefint med ‘kjekt å vite’ kommentarene dine 😉

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.