Frisk kyllingsalat

Kyllingsalat
Denne sommerlige kyllingsalaten har fått inspirasjon helt fra Thailand fra da jeg og min samboer var på et Thai matlagingskurs. Denne oppskriften er ikke lik den som vi laget der, men måten å varmebehandle kyllingen på er den samme. Enkelt, sunt og utrolig godt! Her til 2 personer.

Finn frem:

 • 2 kyllingbryst
 • 2 fedd hvitløk
 • 1 rød chili
 • 0,2 dl vann (ca 3-4 ss)
 • 5 store mynteblader, finstrimlet
 • ca 2 ss finhakket fersk koriander
 • 1/3 rødløk
 • 1 pose bladspinat
 • 1/4 isbergsalat
 • 1-2 ss olivenolje
 • 1/2 sitron
 • 1 ss flytende honning
 • salt og pepper
 • 1 stk avokado
 • 2 ss knuste nøtter (mandler eller valnøtter)
 • 1 dl reven jarlsbergost eller parmesan

Fremgangsmåte:
Start med å kutte kyllingbryst i små terninger. Finhakk hvitløk, chili, koriander og mynte. Varm en stekepanne/wok. Ha i vannet. Kok opp og tilsett kyllingen, hvitløk og chili. La dette koke til kyllingen er gjennomkokt. Sett til sides og ha i koriander, mynte, sitron, salt og pepper. Smak til om det mangler noe. Kyllingen kan være lun eller kald når du serverer den.

Nå kan du starte med å forberede selve salaten. Vask spinatblader og isbergsalat. Kutt isbergsalat i tynne strimler. Kutt avokado i terninger (ha litt sitronsaft over slik at de ikke oksiderer). Kutt rødløk i strimler og rasp osten. Finhakk nøttene hvis du ikke allerede har på lager. Finn frem en blandingsbolle. Ha alt utenom kyllingen i bollen og bland godt (men forsiktig) med hendene. Smak til med litt salt og pepper. Nå gjenstår det bare å anrette salaten fint opp på en tallerken. Strø kyllingbitene over til slutt. Serveres med godt brød til!

Kjekt å vite:
Ved å varmebehandle kyllingen på denne måten så trenger du ikke noe fett i pannen. Men unn deg litt god oliven olje i salaten! Kroppen er nemlig avhengig av fett, av riktig type og i begrenset mengder, vel og merke. Vegetabilske oljer inneholder sunne livsnødvendige fettsyrer i motsetning til animalske fettsyrer som i for eksempel smør (som kun gir oss energi, men ingen livsnødvendige fettsyrer).

Tips:
Jeg har alltid at glass med knuste nøtter (mandler og valnøtter) i kjøkkenskapet mitt. Putt mandler, eller dine favoritt nøtter, i foodprosessor og ha i tett beholder etterpå. Da har du alltid nøtter tilgjengelig som kan brukes i matlagingen!

Velbekomme!

2 kommentarer til “Frisk kyllingsalat

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.