Grov foccacia!

Foccacia
Fullkorn foccacia er alltid en slager! Med litt god hjemmelaget aioli til så blir det fullkommet 🙂 Her til en stekepanne.

Finn frem:

 • 25 g gjĂŚr (1/2 pk tørrgjĂŚr)
 • 5 dl vann
 • 6 dl hvetemel
 • 4 dl sammalt grovt hvete eller rug
 • 1 ts salt
 • ca 6-7 ss olivenolje
 • ca 7-8 cherrytomater
 • 1 ss timain
 • 1 ts rosmarin
 • 1 ts maldon fingersalt

FremgangsmĂĽte:
Finn frem kjøkkenmaskinen. Ha i tørrgjør, fint og grovt mel, lunket vann og 1 ts salt. Kjør  maskinen i ca 10-15 min med eltekrok. Deigen skal være litt seig. Mot slutten av eltetiden så har du i 3 ss olje. La dette få blande seg litt før du setter den til heving en lun plass (ca 40-50 min). Også har du deigen over på stekebrett med bakepapir. Ha litt vann på fingrene og trykk deigen ned med hjelp av hendene. Lag masse små fingerhull i deigen. Dryss nå over resten av olivenoljen, fingersaltet, urtene og cherrytomatene (delt i to). La heve ca 30-40 min til før du steker foccaciaen i ovnen på 180 grader i ca 35-40 min (obs: alle ovner steker forskjellig, du vet best hvor lang tid dette tar). Når foccaciaen er ferdig har du den over på rist, slik at det kommer luft inn også under brødet. Da slipper det å bli fuktig. Nå er det bare til å spise og nyte 🙂

Kjekt ĂĽ vite:
Spis grove kornprodukter hver dag! Kornprodukter bidrar med viktige nÌringsstoffer som fiber, protein, tiamin, folat, jern og selen. Grove kornprodukter har et betydelige høyere innhold av disse nÌringsstoffene enn raffinerte/finere kornprodukter!

Tips:
Putt dine favoritt urter, oliven, soltørket tomat eller hakket hvitløk på foccaciaen! Du kan også lage små mini foccacia 🙂

Velbekomme!

6 kommentarer til “Grov foccacia!

  1. sunnefristelser Innleggsforfatter

   Oi, takk for tilbakemelding! 5 dl stemmer ja:-) Har oppdatert oppskriften.

   Svar
  1. sunnefristelser Innleggsforfatter

   Hei Eirin! Den kan godt fryses 🙂 Anbefaler å sprø den opp i ovnen etter at den har tint for best resultat!

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for ĂĽ redusere spam. LĂŚr om hvordan dine kommentar-data prosesseres.