Er du like glad i fisk som meg? Her har jeg laget en risotto til torsken, bestående av byggryn istedenfor risottoris. Sunt, lett og smaksrikt 🙂 Prøv selv! Her til 2 personer.
Finn frem:
- 2 stk torskefileter
- 100 g byggryn
- 1 vårløk
- 1 sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 dl hvitvin
- 0,5 liter grønnsaksbuljong
- 1/4 squasj
- 3-4 sjampinjonger
- 1 håndfull sukkererter
- 1 ss gresskarfrø
- 2 ss reven parmesan
- blad fra 2 kvister fersk timian (alternativt 1/4 ts tørket timian)
- salt og pepper
- 2 ss olje
- 1 ss margarin
Fremgangsmåte:
Start med å finhakke sjalottløk, hvitløk og vårløken (hold den hvite seperat fra den grønne delen på vårløken). Kutt sjampinjong, squasj og sukkererter smått. Finn frem en kaserolle og stek sjalottløk, hvitløk og den hvite delen på vårløken med 1 ss olje på middels varme ca 30 sekunder. Ha så i hvitvinen og kok ned til nesten tomt. Riv av bladene fra timian kvistene tilsett i gryten. Ha nå i byggryn og 2 dl av buljongen. Kok ned og rør til grynene nesten har absorbert all vesken. Hell så på 2 nye dl med buljong og gjør samme prosess. Tilslutt har du på siste rest av buljongen og lar dette trekke til på lavest temperatur. Ha i parmesan, salt og pepper. Smak til!! Stek nå sjampinjong i ca 1 ss olje, og når den er nesten ferdig tilsetter du squsjen og steker i 1 min til. Ha blandingen i risottoen.
Stek torsken på skinnsiden i panne med 1 ss margarin og 1 ss olje på middels varme i ca 5 min, og ca 2 min på andre siden (da skal den være gjennomstekt, men alt kommer ann på tykkelsen på torskestykkene, prøv deg frem). Ha på salt og pepper!
Tilslutt svisjer du sukkererter, gresskarfrø og vårløk noen få sekunder med bitte litt olje i en liten gryte. Dander opp risotto i bunnen på en tallerken, fisk på toppen der igjen og et dryss av sukkerert-blandingen over der igjen! En liten dasj med god oliven olje rundt på tallerken er prikken over ien! Pynt eventuelt med et par kvister med timian.
Kjekt å vite:
100 gram byggryn inneholder 70 kalorier mindre enn vanlig risottoris, i tillegg inneholder byggryn betraktelig mer fiberstoffer enn vanlig risottoris. Fiber er blant annet bra for fordøyelsen vår. God nok grunn til å spise litt mer bygg med andre ord 🙂
Tips:
Prøv også med annen type fisk eller skalldyr! Fersk spinat faller også på sin plass i denne retten hvis du er fan av det 🙂
Velbekomme!