Stekt torsk med byggrisotto

Torsk med byggrisotto
Er du like glad i fisk som meg? Her har jeg laget en risotto til torsken, bestående av byggryn istedenfor risottoris. Sunt, lett og smaksrikt 🙂 Prøv selv! Her til 2 personer.

Finn frem:

 • 2 stk torskefileter
 • 100 g byggryn
 • 1 vĂĽrløk
 • 1 sjalottløk
 • 2 fedd hvitløk
 • 1 dl hvitvin
 • 0,5 liter grønnsaksbuljong
 • 1/4 squasj
 • 3-4 sjampinjonger
 • 1 hĂĽndfull sukkererter
 • 1 ss gresskarfrø
 • 2 ss reven parmesan
 • blad fra 2 kvister fersk timian (alternativt 1/4 ts tørket timian)
 • salt og pepper
 • 2 ss olje
 • 1 ss margarin

FremgangsmĂĽte:
Start med ü finhakke sjalottløk, hvitløk og vürløken (hold den hvite seperat fra den grønne delen pü vürløken). Kutt sjampinjong, squasj og sukkererter smütt. Finn frem en kaserolle og stek sjalottløk, hvitløk og den hvite delen pü vürløken med 1 ss olje pü middels varme ca 30 sekunder. Ha sü i hvitvinen og kok ned til nesten tomt. Riv av bladene fra timian kvistene tilsett i gryten. Ha nü i byggryn og 2 dl av buljongen. Kok ned og rør til grynene nesten har absorbert all vesken. Hell sü pü 2 nye dl med buljong og gjør samme prosess. Tilslutt har du pü siste rest av buljongen og lar dette trekke til pü lavest temperatur. Ha i parmesan, salt og pepper. Smak til!! Stek nü sjampinjong i ca 1 ss olje, og nür den er nesten ferdig tilsetter du squsjen og steker i 1 min til. Ha blandingen i risottoen.

Stek torsken pü skinnsiden i panne med 1 ss margarin og 1 ss olje pü middels varme i ca 5 min, og ca 2 min pü andre siden (da skal den vÌre gjennomstekt, men alt kommer ann pü tykkelsen pü torskestykkene, prøv deg frem). Ha pü salt og pepper!

Tilslutt svisjer du sukkererter, gresskarfrø og vürløk noen fü sekunder med bitte litt olje i en liten gryte. Dander opp risotto i bunnen pü en tallerken, fisk pü toppen der igjen og et dryss av sukkerert-blandingen over der igjen! En liten dasj med god oliven olje rundt pü tallerken er prikken over ien! Pynt eventuelt med et par kvister med timian.

Kjekt ĂĽ vite:
100 gram byggryn inneholder 70 kalorier mindre enn vanlig risottoris, i tillegg inneholder byggryn betraktelig mer fiberstoffer enn vanlig risottoris. Fiber er blant annet bra for fordøyelsen vår. God nok grunn til å spise litt mer bygg med andre ord 🙂

Tips:
Prøv også med annen type fisk eller skalldyr! Fersk spinat faller også på sin plass i denne retten hvis du er fan av det 🙂

Velbekomme!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for ĂĽ redusere spam. LĂŚr om hvordan dine kommentar-data prosesseres.