Kremet linsesuppe på indisk vis

Kremet-Indisk_suppe
En trenger ikke alltid kjøtt eller fisk for å lage et godt måltid. Jeg har som en regel at minst en dag i uken lager jeg middag uten kjøtt eller fisk 🙂 Lag for eksempel en god linsesuppe med quinoa og grønnsaker, og du har et sunt, godt og næringsrikt måltid! Her til ca 2 porsjoner.

Finn frem:

 • 1,5 dl grønne linser
 • 2 dl matfløte
 • 0,5 liter grønnsakskraft/buljong
 • 1 dl quinoa
 • 1/3 squasj
 • 1 liten løk
 • 1 gulrot
 • 1 god håndfull fersk ananas i biter
 • 1/2 paprika
 • 2 hvitløksfedd
 • 1,5 ts tandoori krydder eller Garam Masala krydder
 • Saften av en sitronbåt
 • 2 ss fersk hakket koriander
 • Salt og pepper
 • 1 ss olje

Fremgangsmåte:
Forbered alle grønnsakene først og hold den separat. Kutt løk og hvitløk smått. Kutt paprika i passe terninger, squasj i terninger (eller del squasjen på langs og skrap ut innmaten med en spiseskje og kutt i halvmåner), ananas i små terninger, og grultot i tynne skiver.

Skyll quinoaen først under rennende kaldt vann. Kok den så i en liten gryte for seg selv. Kok som anvist på pakken.

Varm opp oljen i en kaserolle. Stek løk og hvitløk sammen gyllent. Tilsett så krydderet. Stek litt til før du tilsetter linsene (husk å skylle linsene godt under rennende kaldt vann før du bruker dem). Ha så på grønnsakskraft og kok på svak varme til linsene er myke, ca 20 min. Tilsett matfløten og resten av ingrediensene- utenom ananasen og korianderen. Kok i ca 5 min. Smak til og juster eventuelt med mer veske hvis du ønsker det. Dryss over fersk koriander, ananas og ev litt chili pulver helt til slutt. Server med kokt quinoa 🙂

Kjekt å vite:
Når en blander belgvekster (her benytter linser) med kornprodukter (her benyttet quinoa) får en fullverdig protein. Nærmere forklart så inneholder linser noen typer aminosyrer og quinoa inneholder andre, blander en disse sammen komplementerer de hverandre og blir til fullverdig protein (altså like bra proteinkvalitet som i for eksempel kjøtt og fisk). Får du ikke tak i quinoa kan du bruke andre kornprodukter som for eksempel; fullkorn cous cous, fullkorn bulgyr eller fullkornsris.

Tips:
Qunioa og linser får du kjøpt på helsekost, større butikker som Helgø Meny og i tyrkiske/asiatiske butikker.

Velbekomme!

3 kommentarer til “Kremet linsesuppe på indisk vis

 1. mia

  Hei:) Vi bruker ikke melkher i familien, vet du hvordan denne kan boi med feks rismelk eller kokosmelk?
  Fantastisk inspirerende hjemmeside!! 🙂

  Svar
  1. sunnefristelser Innleggsforfatter

   Heisann:-) Kokosmelk passer veldig bra til denne retten:-) Takk for gode ord om bloggen min:-)

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.