Sjokolade trøfler

Juletrøfler
Trøfler hører julen inn! Perfekt å gi bort som gave for dem som har alt. Pakk inn i små søte selofanposer, eller i små esker. Men ikke gi bort alt- det er kjekt å imponere med hjemmelaget konfekt  når en får besøk 🙂 Denne oppskriften har jeg hentet fra boken «Go jolemat» av Bodil Nordjore. Bodil hilset jeg første gang på for et par uker siden i forbindelse med et bakekurs. Mannen er nemelig bakermester Øystein Løvlie, og sammen blir de dynamitt når det kommer til mat. Bodil er en inspirerende og flott person som er opptatt av gode gamle mattradisjoner.

Finn frem:

  • 1 fl fløte
  • 250 g mørk sjokolade, 70 %
  • 50 g smør
  • 3-4 ss whisky eller konjakk

Fremgangsmåte:
Bland alt i en gryte. Varm opp og rør godt! Ikke ha for varm plate da sjokoladen kan svi seg! Smelt ingrediensene eventuelt i vannbad, det er litt tryggere (en gryte med litt vann i til kokepunktet og en litt mindre gryte/bolle over der igjen). Når alt er smeltet settes den til sides og avkjøles litt før du tilsetter whisky eller konjakk. Avkjøl så massen i kjølekap til dagen etter. Form så små trøfler med en liten skje og ved hjelp av hendene. Ha mye kakao på et papir og rull trøflene i kakaoen. Ha over i en lufttett boks og oppbevar i kjøleskap. Holdbar så lenge fløten er holdbar + litt til.

Kjekt å vite:
Husk på at disse godsakene skal nytes kun i små mengder. Da er det nemlig ikke så usunt lenger. Det er kun hvis en overdriver inntaket at det blir usunt.

Tips:
Prøv og lag trøfler med annen sjokolade, for eksempel med nøtter i. Eller riv litt fersk appelsinskall i massen og lag appelsin trøfler! Fenomenalt godt 🙂

Velbekomme!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.