Tunfisksalat

Tunfisksalat

Hva med å lage en enkel tunfisksalat til lunsj eller middag en dag? Tunfisk på boks kan for mange virke veldig kjedelig, men bruker en riktig tilbehør til så blir det ikke så kjedelig lenger! Denne salaten er sunn, frisk, enkel, billig og veldig god 🙂 Til to personer trenger du ca:

Finn frem:

 • 2 små bokser tunfisk i vann
 • 2 egg
 • 10 cherrytomater
 • 1 liten/middels fersk rødbete
 • 2 håndfulle romanosalat
 • 1/2 grønn squasj
 • 1/2 rødløk
 • 1 ss stekeolje
 • salt og pepper

Dressing

 • 1 stk eggeplomme
 • 1 dl solsikkeolje
 • 1/2 dl olivenolje
 • 1 ts sennep, dijon
 • revet skall av en kvart sitron
 • ca 1 ss sitronsaft
 • salt og pepper

Fremgangsmåte:
Begynn med å vaske, tromle og rive opp salaten i grove biter. Kok rødbeten mør i ca 1 times tid og kutt i terninger. Kok eggene til ønskelig konsistens. Kutt squasjen i halvmåner og stek i litt olje med salt og pepper på svak varme. Mot slutten av steketiden tilsettes cherrytomatene. Kutt rødløken i skiver. Sil så vannet fra tunfisken. Hold alle ingrediensene seperat frem til rett før servering.

Dressingen lages ved å ha en eggeplomme, sennep, sitronsaft og sitronskrell i en liten skål. Bruk et rivjern sitronen. Pisk inn olivenolje og solsikkeolje forsiktig i en tynn stråle mens du pisker hurtig. Hvis dressingen blir for tykk så kan du spe den ut med bitte litt vann (trengs bare noen dråper). Smak til med salt og pepper.

Dander salaten fint opp på en tallerken og server litt godt brød til.

Kjekt å vite:
Vi anbefales å spise 300-450 gram fisk i uken hvorav 200 gram bør være fet fisk. Spiser du fisk til middag 2-3 ganger i uken er du i mål. De fleste fiskepålegg på boks inneholder rundt 100 gram slik som tunfisken her, dette tilsvarer halvparten av mengden fet fisk du bør spise i løpet av en uke. Fiskepålegg på boks er med andre ord en fin måte å øke inntaket av fisk på!

Tips:
Litt friske urter vil gjøre seg i denne salaten. Prøv med litt grovhakket gressløk for eksempel. Behøver ikke å være mer komplisert enn som så 🙂

Velbekomme!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.