Her er en kjempe god oppskrift på et litt annerledes brød enn det du kanskje er vandt til. Dette brødet inneholder nemlig verken hvetemel eller gjær. Det er kjapt å lage og smaker bare nydelig! Og i tillegg gjør det godt for kroppen! Oppskriften fikk jeg av en kollega av meg. Tusen takk! Dette var så godt at denne må deles:-) Her til et stk brød.
Finn frem:
- 1 beger cottage cheese (250 g)
- 2 egg
- 4 ss melk
- 4 ss linfrø
- 4 ss havregryn, lettkokte
- 4 ss mandelmel (jeg har også brukt maismel)
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl solsikkefrø
- 50 g finhakkede mandler
- 2/3 ts salt
- 1,5 ts bakepulver
- 3 ss nøytral olje (raps, solsikke eller mild olivenolje)
Fremgangsmåte:
Ha cottage cheese, egg og melk sammen i en bolle. Finn frem stavmikseren og kjør alt sammen. Bland så i de andre ingrediensene og rør godt. Ha bakepapir i bunnen på en brødform og spray med formfett. Fordel deigen utover i brødformen og stek i forvarmet ovn på 210 grader i ca 60-70 min.
Kjekt å vite:
Et saftig magert, proteinrikt- og fiberrikt brød som metter godt, er godt for fordøyelsen og samtidig bidrar med mange gode vitaminer og mineraler! Perfekt brød til deg som trener mye, er avhengig av å spise mye proteinrik mat av ulike årsaker eller bare ønsker å prøve noe nytt 🙂
Tips:
Brødet bør nytes nystekt, med ditt favoritt pålegg!
Oppbevar brødet i kjøleskapet!
Velbekomme!
Dette så utrolig godt ut!
Takk:-) Det er veldig godt også. Anbefales!
Hei! Beklager sent svar. Brødet inneholder 2049 kcal. Herav: 150 g fett, 69,9 g karbohydrater, 30,2 g fiber og 90,4 g protein.
Du kan regne ut egne retter på kostholdsplanleggeren.no (kostholdsverktøy fra helsedirektoratet og mattilsynet).
Ha en god dag videre:-)
Hilsen Inger Lise
Super lækkert brød, jeg brugte skyr i stedet for cheese!
Er der bogen der kender proteinindholdet i brødet???
Står i ovnen! Spennende
Hva er kalori innholdet?
Veldig bra, men er det noen av frøene som skal knuses her? Linfrø f.eks, de gir vel ingen næring hvis ikke??
Hei:) Beklager sent svar. Du kan gjerne knuse linfrøene, eller du kan bløtlegge de i litt vann. Får mer utbytte av næringen da som du skriver ja. Lykke til!
Hei! Jeg har laget dette brødet og det ble virkelig godt. Kan jeg få din tillatelse til å publiserer oppsrkiften på min blogg med henvisning til denne bloggen?
Hei:) Så hyggelig at du likte brødet! Du må gjerne publisere oppskriften så lenge du linker til oppskriften på bloggen min. Takk for at du deler!
Hvor mange prosent har proteinbrødet på brødskalaen?
Hei,
Du kan beregne dette selv på følgende adresse:
http://brodogkorn.no/brodskala-kalkulator/
Lykke til!