Soltørket tomatpesto

333680_361878160502673_1623534048_o
Soltørket tomatpesto er en av mine favoritt pestoer! Enkelt, sunt og kjempe godt!

Finn frem følgende:
I gl soltørkede tomater i olje (280 g)
40 g jarlsberg/parmesan, reven eller kuttet i små biter
30 g solsikkefrø
1 stort fedd hvitløk
½ ts salt

Fremgangsmåte:
Finn frem foodprosessoren og kutt hvitløken i små biter.  Tilsett alle ingrediensene i maskinen. Kjør til blandingen blir til en pure. Blir den veldig tykk kan du spe med litt nøytral olje (solsikkeolje for eksempel). Holdbar i kjøleskap i en god uke i tett beholder.

Kjekt å vite:
Tomat er kalorifattig, og er rik på A- og C-vitaminer samt mineraler. Tomater inneholder også store mengder lykopene, som er et kraftig aktioksidant. Lykopene skal være ekstra gunstig for å hindre utvikling av prostatakreft.

Tips:
Soltørket tomatpesto er kjempe godt på brødskiven, knekkebrød, i salater eller som tilbehør i en suppe.

Velbekomme!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.