Omelett er sunt og kjempe godt. Perfekt å lage til frokost i helgene. Her til 3-4 porsjoner.
Finn frem:
- 6 egg
- 1,5 dl melk/vann
- ca 4 ss cottage cheese
- 1 liten løk
- 2-3 skiver bacon
- 1 liten håndfull brokkoli
- 6 stk cherry tomat
- 2-3 ss hakket fersk koriander/persille
- salt og pepper
- 1 ss stekeolje
- 1 ss margarin
- eventuelt et lite dryss med chiliflak over helt til slutt.
Fremgangsmåte:
Knus eggene i en bolle og visp inn melk/vann, salt og pepper. Kutt bacon i strimler og løk i terninger. Finhakk korianderen/persillen. Brokkolien kuttes i små buketter. Og cherry tomatene deles i skiver. Stek nå løk og bacon i oljen. Vask pannen og smelt margarin på middels temperatur og hell over eggeblandingen. Fordel løk og bacon, cottage cheese, brokkoli og tomatskiver jevnt utover omeletten. Har du et lokk til stekepannen har du på det, for da stivner den fortere (alternativt er hvis pannen har stålhåndtak kan du putte hele stekepannen inn i forvarmet ovn. Bare pass på å bruke grytekluter når du skal ha den ut igjen). Koriander/persille drysses over helt til slutt. Servers med godt brød til og en salat til.
Kjekt å vite:
Proteinet i egg er av svært god kvalitet. Aminosyre sammensetningen i eggprotein er svært lik proteinet i menneskekroppen, og vi sier derfor at det har høy «biologisk verdi». Egget inneholder alle livsnødvendige næringsstoffer, unntatt vitamin C.
Tips:
Eggeplommen inneholder kolesterol, men dette betyr lite for blodets kolesterolinnhold. Det er de matvarerene med høyt innhold av mettede fettsyrer som øker kolesterolet i blodet, slik at det kan bli en helserisiko. Det er nok verdens største myte om mat – at egg er farlig for kolesterolet. Spis egg, egg gir næring!
Velbekomme!